Leerlingen of scholieren begeleid ik ook een-op-eensessies vanuit mijn praktijkruimte in Kamerik. Ieder kind is uniek en elk begeleidingstraject is daardoor ook weer verschillend. De afgelopen tijd heb ik bijvoorbeeld veel gewerkt met hoogsensitieve en emotioneel intelligente leerlingen. Kinderen in de basisschoolleeftijd en ook jongeren en jongvolwassenen zijn van harte welkom!
Ouders zijn de belangrijkste personen in het leven van het kind, de fundering waar vanuit kinderen mogen bouwen. Inmiddels is mijn ervaring dat door ook een-op-een met ouders te werken de voortgang van hun kind in een stroomversnelling kan komen. Dus ook vaders en moeders zijn van harte welkom.
De rode draad in mijn werk als Groene Hart juf is dat ik spelenderwijs ga kijken naar het systeem rondom het kind. Dit kan zijn de klas, het gezin, een sportteam of vriendengroepje. Welke plek neemt het kind daarin in en welke onbalans is daar ontstaan? Onbalans uit zich vaak in bepaald gedrag of emoties. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende reden voor het gedrag dat we zien en ervaren. Daarbij zullen we ook talenten ontdekken die nog in de schaduw stonden.
Vooral de verbinding van het hoofd, hart en lijf speelt hierin een rol. Door de prachtige locatie waar vandaan ik werk, hebben we ook de mogelijkheid om naar buiten te gaan, de natuur in, bewegen en daar de uitdagingen aangaan die er op ons pad komen.
In het ene traject zal meer de nadruk op het één liggen, in een ander traject meer op het ander.
Het systeem (het gezin, een klas) om de leerling heen is zo ontzettend van meerwaarde voor het groeien. Daarom betrek ik jullie als ouders graag hierbij. En wanneer nodig, in overleg met jullie, zal ik contact opnemen met de leerkracht.
De begeleiding die ik geef kan ook op school plaatsvinden, dat is afhankelijk van de hulpvraag. Ik doe ook geregeld, in overleg met de ouders en de leerkracht, observaties in de klas. Vanuit die observatie kan ik dan weer doorpakken
in het een-op-een werken.
Meiden in de middelbareschoolschoolleeftijd zijn in een heel kwetsbare periode van hun leven. Vaak zijn ze veel bezig met online contacten. Daarin is het nog niet zo gemakkelijk om je onzekerheden en vragen te delen.
Hoe fijn zou het zijn om dit in een kleine groep meiden van jouw leeftijd wel te doen? Daarom bied ik in samenwerking met een zeer ervaren middelbareschoolpedagoog verschillende meidenkringen aan, gewoon om te delen wat je wilt delen, tips met elkaar uit te wisselen over het omgaan met bepaalde thema’s en vooral ook herkenning en erkenning te krijgen van en met elkaar.
Vaak denken we dat we alleen zijn in dingen, maar door er in een veilige setting over te praten, merken we dat heel veel dingen voor veel meisjes en vrouwen spelen.